clubs

SPORTOK

A sport igen fontos a testi-lelki egészség kialakítása szempontjából. A sportolás következtében fejlődik a mozgáskoordináció. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy több lehetőség közül választhassanak a gyermekek. A sporttevékenységeket szakképzett edzők irányítják, figyelemmel kísérve a gyermek életkori sajátosságait.

 

swimming

ÚSZÁS

Az úszás az egyik leghatékonyabb mozgásforma, hiszen a legtöbb izomcsoportot egyszerre mozgatja meg. A szervezet oxigénfelvétele- és felhasználása az úszás során egyensúlyban van, ezáltal javul a tüdő, a szív és a keringési rendszer teljesítőképessége. A gyerekek nagy örömmel végzik ezt a tevékenységformát. 

Darnyi Tamás úszóiskolája biztosítja a gyermekek szállítását és oktatását a Hajós Alfréd Sportuszodában a Margitszigeten, hetente egy alkalommal.Május végén, június elején 3 hetes intenzív, mindennapos úszást szervezünk az érdeklődésnek megfelelően.

 

danceROCKY

A Négy Muskétás Sportegyesület, Zenés ovitorna foglalkozásának célja, a gyermekek mozgáskészség-fejlesztése tánckoreográfiákkal, játékos gimnasztikával. Fontosnak tartjuk a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelő általános mozgásművészeti oktatást. Olyan képzést, amely által a gyerekek később képesek lesznek kiválasztani a számukra megfelelő sport- vagy táncirányzatot. A foglalkozás: gimnasztika, aerobic jellegű mozdulatok, rock and roll alapok és izgalmas játékok.

kung fuJUDO 

A filozófiánk szerint az edzések vidám, játékos légkörben zajlanak. Fontosnak tartjuk a pozitív és ösztönző légkört, az egészséges életmódra nevelést, versenyzési és táborozási lehetőség biztosítását. Japánban a testnevelési rendszer az óvodától az iskoláig a Judora van felépítve. Ez az egyik legjobban elterjedt küzdősport, amit már kisgyermekkortól kezdve is lehet oktatni. Ennek fő oka, hogy a kialakított képzési rendszernek köszönhetően a gyerekek már egész kicsi korukban megtanulják azt, hogy hogyan kell a testi épségüket hatékonyan védeni az esetlegesen, váratlanul bekövetkező mindennapos szituációk alkalmával. Ne gondoljunk most itt nagy dolgokra, hanem csak arra, hogy hányszor kerülhet egy nap olyan helyzetbe a gyermekünk, amikor mondjuk nem tudja elkerülni azt, hogy elessen, mert megbotlik az udvaron, elcsúszik az úton, vagy hasonló esetek. A Judo oktatása pedig pont az eséstechnikák elsajátításával kezdődik. Ezek mellett természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a szellemi képzésre is, a küzdőképesség fejlesztésére, az önbizalom és az akaraterő növelésére, és nem utolsósorban a közösségben gondolkodás élményének a megismertetésére. A foglalkozások tartalma: a Judo sportág alapjai, eséstechnika tanulása, törzsizom erősítő gyakorlatok, küzdelmi jellegű játékok, labdás, fogó-, és szerepjátékok, mozgáskoordináció fejlesztő gyakorlatok és általános gimnasztikai elemek. A judot javasolják lányoknak és fiúknak egyaránt, jó hatással van a hiperaktív gyermekekre is, a kétoldalas terhelés miatt a gerincferdülés elleni küzdelem egyik legjobb eszköze, de javasolják még félénk, önbizalom hiányban szenvedő gyermekeknek is, továbbá a szervezett keretek között történő foglalkozásoknak köszönhetően a gyerekek könnyebben alkalmazkodnak majd az iskolai elvárásokhoz.  

cartoon musician oots style by janholan d4ggxn6

   ZENEOVI

  Az iskolában is működő zeneiskola szervezésében Kodály módszer szerinti énekes foglalkozások    segítik a gyermekek tiszta éneklését, ritmusérzékük fejlesztését, ismerkedésüket az egyszerű,    óvodáskorosztálynak is való ritmushangszerekkel.

 

TOP