9

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Általában három éves vagy idősebb gyermekeket fogadunk el, de a gyermek közösségben való viselkedésétől függően, illetve ha már volt hasonló intézményben, fiatalabb gyermeket is felveszünk. Miután a gyermek pár próba napot eltöltött intézményünkben, minden esetet külön bírálunk el. A szobatisztaság feltétel. 

A gyermekek gyakran sírnak, amikor először vállnak el az anyukájuktól, de ez természetes része a folyamatnak. Ez egy nagy lépés nemcsak a gyermek, hanem a szülei számára is. A könnyek azonban a szülők távozása után nagyon hamar eltűnnek, de ez csak akkor történik, ha a szülők valóban elmennek. Ha az iskola területén maradnak, sétálgatnak az iskola előtt vagy a játszótéren, a gyermek véletlenül megláthatja őket és az elválás folyamata sokkal hosszabb és nehezebb lesz számukra. Az is nagyon fontos, hogy ne akkor menjenek el, amikor a gyermek éppen valamivel nagyon elfoglalja magát, lényeges, hogy elköszönjünk a gyermektől és biztosítsuk róla, hogy hamarosan eljövünk érte. Az Óvodapedagógusok megértőek és rugalmasak a gyermekekkel és szüleikkel, nincsenek szigorú szabályok, hiszen minden gyermek más. A legfontosabb dolog számunkra, hogy biztosítsuk a hatékony oktatást és a szülőkkel való kooperatív együttműködést. 

Az Orchidea Óvodában a gyermekek létszáma egy csoportban a csoportszoba nagyságától függ. Minden csoportban legalább két Óvodapedagógus van, egy magyarul és egy angolul beszélő.
Honnan tudom, hogy gyermekem tanul és fejlődik az óvodában?
Minden gyermeknek van egy mappája, amibe minden nap beletesszük az aznap elkészített feladatlapokat, rajzokat. Ezeket egész évben megtartjuk, és a szülők bármikor megtekinthetik őket, megfigyelhetik gyermekük fejlődését. Ezeket a mappákat a gyermekek haza is vihetik a nevelési év végén, mintegy emlékeztetőül eredményeikről és emlékül.
Nagyon örülünk neki, amikor a szülők velünk dolgozva, beszélgetnek gyermekeikkel otthon az óvodában tanultakról. Az a célunk, hogy minden gyermeknek egyéni fejlesztést biztosítsunk, hogy akadály nélkül kerülhessen a következő csoportba, később pedig az iskolába.

Nem. A gyermekek a felvételi eljárás pozitív elbírálása után azonnal elkezdhetik az óvodát.

 

TOP