3a

RÓLUNK

Az Orchidea Nemzetközi Iskola oktatási rendszerének részét képezi az óvoda is. Az iskolában egy külön bejárattal rendelkező részben foglal helyet az óvoda, melyben minden megtalálható, amire egy kisgyereknek szüksége lehet.
Az óvodába háromtól hat éves korig járnak a különböző nemzetiségű gyermekek. Egyéni szükségleteiket figyelembe véve egész napos ellátásban részesítjük őket. Felkészülünk az iskolára, kihasználjuk a játékos tevékenységben megvalósuló tanulást. A magyar és az angol nyelv az egész nap jelen van az óvoda életében. A foglalkozások nyelve váltja egymást, de a mindennapos tevékenységek angolul ÉS magyarul, párhuzamosan folynak. Nem elvárásunk, hogy a gyermek anyanyelvi beszélője legyen az egyik nyelvnek, angoltudással sem kell rendelkeznie a jelentkezésekor. A Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja határozza meg pedagógiai programunkat.
A nevelés-oktatás színvonala jól képzett pedagógusainknak köszönhető.

 

FILOZÓFIA

Filozófiánk
Az Orchidea Óvoda támogatja a multikulturalizmust, a többnyelvűséget, a játékalapú tanulás értékeit. Programunk és módszertanunk erre épül. Célunk az, hogy a különböző kultúrák gyermekei kiegyensúlyozottan, egymástól tanulva, együttműködve éljenek egymás mellett. Fontos számunkra, hogy az emelt szintű angol nyelvi tudás mellett a világban is elismert, igen magas színvonalú magyar óvodai nevelés értékeit is átadjuk a gyermekeknek.

TOP